Čtvrtá čakra

Publikoval(a) administrator dne

Anaháta, nazývaná také čakra srdce

Barva: zelená, růžová, zlatá

Element: vzduch

Smyslová funkce: hmat

Základní princip: odevzdanost

Část těla: srdce, horní část za s hrudníkem, hrudní dutina, spodní část plic, krev, krevní oběh, kůže

Žláza – brzlík – reguluje růst řídí mízní systém v těle. Povzbuzuje a posiluje imunitní systém.

Vyživuje: srdeční a cévní systém, hrudní koš, páteř a ruce

Čakra srdce vytváří střed systému čaker. V ní se spojují tři spodní fyzicko- emoční centra se třemi horními duchovními. Jejím symbolem je šestiúhelník. Elementem je vzduch a smyslem hmat, což naznačuje nestálost srdce, kontakt, dojetí, přijímání dotyků. Nacházíme zde schopnost vciťovat se, soucítit, naladit se na druhé, prožívat. Úloha čakry je sjednocení skrze lásku. Každá touha po kontaktu, po splynutí, harmonii a lásce se projevuje prostřednictvím čakry srdce.Ve své očištěné formě je srdce centrem opravdové lásky, které není možmo mít či ztratit. Každým záporem vytváříme oddělenost a negativitu. Potitivní „ano“ naproti tomu vytváří vibrace, ve kterých se negativní pocity nemohou udržet a mizí.

Harmonická funkce

Je-li čakra srdce dokonale otevřená a působí v harmonii s ostatními čakrami, stáváte se prostředníkem lásky. Vibrace dokáží přeměňovat tvůj svět, sjednocovat a usmiřovat.Vyzařujete teplo, lásku a energii, což otvírá srdce ostatních, navozuje důvěru a dává radost. Soucit a ochota josu pro vás samozřejmostí.

Disharmonická funkce

Chybná funkce čakry se může projevovat různým způsobem. např. rádi byste dávali a byli byste tu vždycky pro druhé, nejste však spokojeni se zdrojem lásky. Nebo se cítíte mocní a silní a dáváte tuto sílu jiným, ale nejste schopeni přijímat lásku, otevřít se, abyste ji mohli pojmout. Říkáte si možná, že lásku druhých nepotřebujete.

Nedostatečná funkce

Nedostatečná funkce srdce vás dělá lehce zranitelnými a závislými na lásce a náklonnosti ostatních. Když jstei odmítnuti, cítíte se hluboce zasaženi, obzvláště pokud jste se jednou otevřeli. Pak se uzavřete do ulity a jste smutní.

Řeč těla: Děti, které se často postaví do rohu místnosti s rukama překříženýma rukama na prsou chrání své bolavé srdce. Tento zvyk si nesou až do dospělosti, projevují se tak, kdykoliv potřebují útěchu. Dotyk se stal z jednou z nejdůležitjších prvků doplňkových terapií, protože bohužel v dnešní době je mnoho lidí, kterých se po dlouhá léta nikdo nedotkl nebo je nikdo nepohladil.

Jak očistit a harmonizovat čakru

Účinky přírody: Každá tichá procházka v nedotknuté přírodě, každý květ přináší poselství lásky – obzvláště růžové květy.

Účinky zvuků: každá klasická hudba

Účinky barev: zelená barva luk nás povzbudí, navozuje sympatie, pocit míru. Jemné vibrace růžové barvy uvolňují zatvrdliny v těle. Vzbuzuje pocit lásky a něhy.

Účinky drahokamů:

Růžový křemen – něžný růžový křemen podporuje jemnost, něhu, lásku, obklopuje duši láskyplnými vibrace, které léčí rány srdce, vzniklé hrubostí, tvrdostí, nepozorností. Tvá duše se může dále otevírat lásce a lásku dávat.

Turmalín: růžovo-červený turmalír tě vyvádí z příčin zúžených pocitových struktur, otevírá se a rozšiřuje srdce. Léčí .

Kuncit – podporuje přímočarost, přivádí tě na cestu dokonalé lásky

Smaragd – je to kámen všeobjímající lásky, posiluje a harmonizuje lásku, dává klid a harmonii, přitahuje léčivé síly.

Nefrit ,Jadeit – přináší mír, harmonii, moudrost srdce, spravedlnost, skromnost, uklidňuje srdce, pomáhá při neklidu, podporuje klidné sny

Účinky vůní: . Růžový olej – jeho něžné láskyplné srdce hojí rány srdce. Povzbuzuje a zjemňuje smyslné radosti.

Kategorie: Články

Podporuji Ochránce zvířat

Spolupráce:

Tribena - šperky a minerály

Libor Znebejánek - správce stránek


děkuji
, Konstantina




























Visit Us On Facebook